Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Bucovina si manastirile pictate, autocar, Senior Voyage 2021


Descriere

Destinatie: Romania

Durata: 1 zi, fara cazare

Bucovina și mănăstirile pictate


Cheile Bicazului – Piatra Neamț – Gura Humorului - Muzeul Oului din Vama - Mănăstirile pictate – Mănăstirea Putna - Chilia Daniil Sihastru – Marginea - Fălticeni - Suceava – Botoșani - Ipotești - Cernăuți - Hanul Ancuței


Hotel Floare de Colț 3* 

Localizare 
Hotelul Floare de Colț este situat în natură, în localitatea Mănăstirea Humorului, la 2 km de Mănăstirea Humor. 

Facilitățile hotelului 
Hotelul dispune de restaurant, bar, grădină, terasă, tenis de masă și loc de joacă pentru copii. Internet wireless este disponibil în întregul hotel şi este gratuit. Restaurantul oferă specialităţi bucovinene şi preparate internaționale.  

Facilitățile camerelor 
Camerele recent renovate dețin următoarele facilități: TV prin cablu, telefon, acces gratuit la internet. Camere sunt dotate cu băi moderne cu duș sau cadă, cosmetice de baie, și uscător de păr


Program:

Ziua 1: Cheile Bicazului – Piatra Neamț - Gura Humorului (520 km) 

Plecăm din București dis-de-dimineață. Pregătiți aparatele de fotografiat pentru oprirea noastră la spectaculoasele Chei ale Bicazului și Lacul Roșu! La Piatra Neamț vizităm Curtea Domnească și Turnul lui Ștefan cel Mare. Sosire la hotel în Gura Humorului pentru 4 nopți.  


Ziua 2: Muzeul Oului din Vama - Mănăstirile pictate – Mănăstirea Putna - Chilia Daniil Sihastru - Marginea (aprox. 220 km)

 O întreagă zi de tur ghidat la unele dintre cele mai spectaculoase mănăstiri din Bucovina: Moldovița, Sucevița, Putna, Dragomirna. Pe traseu poposim la Chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna și la Muzeul Oului din Vama, unic în țară și poate în lume prin valoarea artistică a exponatelor. Nicăieri ca în Bucovina, oul nu este privit cu atât de multă dragoste și nici obiceiul ”scrierii” lui ridicat la nivel de artă ca aici. Încheiem în Marginea, la un atelier de ceramică neagră, pentru a vedea ultimii olari tradiționali în acțiune.  


Ziua 3: Fălticeni - Suceava – Botoșani - Ipotești (aprox. 190 km) 

Ne pregătim să pășim pe urmele lui Ion Irimescu, cel mai important sculptor român al ultimei jumătăți de secol, în Muzeul de Artă din Fălticeni. În Suceava, loc încărcat de istorie în care se face simțită influența și moștenirea lui Ștefan cel Mare, facem un tur al centrului istoric, trecem poarta Cetății Domnești, cel mai impresionant monument al fostei capitale și vizităm Muzeul Satului Bucovinean. Poposim în Botoșani, vechi oraș moldovenesc, atestat documentar încă din 1350, reprezentat de personalități precum Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga, Ștefan Luchian sau Grigore Antipa. Încheiem ziua într-un locșor idilic, unde a copilărit și a visat junele Eminescu. În Ipotești, sătuc liniștit, neschimbat de pe vremuri și peste care timpul nu a lăsat urme, vedem casa copilăriei poetului. 


Ziua 4: Cernăuți (aprox. 230 km) 

Excursia de azi (extracost) ne poartă dincolo de graniță, la Cernăuți, parte din Bucovina istorică, care, dacă ar mai fi aparținut de România, ar fi fost unul dintre cele mai frumose oraşe al ţării. Ne plimbăm agale pe străduțele pitorești și descoperim moștenirea eterogenă a orașului. Universitatea din Cernăuţi te pironeşte locului, imediat cum dai cu ochii de ea. O clădire cu trei corpuri aşezate în U, din cărămidă roşie, cu alei de prundiş şi verdeaţă tunsă regulamentar, te transportă imediat, imaginar, în vreun vechi campus englezesc. 


Ziua 5: Humor – Voroneț - Hanul Ancuței - București (aprox. 490 km) 

După micul dejun ne întreptăm către Mănăstirea Humor și Mănăstirea Voroneț, ambele monumente UNESCO. Trecem pragul Hanului Ancuței atrași de miresmele îmbietoare ale bucătăriei locale și degustăm cu nesaț vinul casei. Aici îi plăcea marelui scriitor și povestitor Mihail Sadoveanu să zăbovească la o cană cu vin și, inspirat de farmecul locului, a scris celebra carte Hanul Ancuței. Ne întoarcem în București în cursul serii.


Albastrul de Voroneț al mănăstirilor pictate din Bucovina merită sorbit din priviri acolo unde a luat naștere; căci orice poză, oricât de bună, nu va reuși să surprindă nuanța sa la fel de bine ca privirea încântată a călătorului. Acest ținut de basm adăpostește, pe lângă mănăstirile pictate, capodopere ale arhitecturii mondiale, și vechi orașe încărcate de istorie și câteva din cele mai valoroase muzee din țară. Noi încă suntem surprinşi de bogăţia culturală a Bucovinei și te invităm să descoperi alături de noi istoria uneia dintre cele mai frumoase regiuni ale țării.


Atracții

Mănăstirile pictate din Bucovina 

Mărturii istorice de o excepțională valoare, armonios integrate în peisaj, mănăstirile pictate din Bucovina sunt considerate, pe drept cuvânt, capodopere ale artei și arhitecturii mondiale, multe dintre ele fiind incluse în patrimoniul UNESCO. Întemeiate în secolele al XV-lea și al XVI-lea, au fost adevărate bastioane ale ortodoxiei în vremuri de mare primejdie din partea invadatorilor păgâni. Grigore Roșca, mitropolit al Moldovei la mijlocul sec. al XV-lea, este creditat cu lansarea ideii pictării pereților exteriori cu scene și apocrife biblice spre folosul credincioșilor analfabeți. Aceste fresce, datând de la finele epocii medievale, au fost realizate urmând în general canoanele bizantine, dar se simte influența puternică a elementelor din arta populară și mitologia locală. Se știu puține despre autorii lor, dar măiestria cu care au lucrat aceștia a fost atât de remarcabilă, încât picturile și-au păstrat culorile vii și acum, după 450 de ani de expunere la intemperii. 


Muzeul Oului din Vama 

Muzeul Oului din Vama este cel mai mare muzeu de acest gen din România, fiind unic prin modul de organizare şi prin valoarea exponatelor. Muzeul reuneşte peste 7000 de ouă, atât din Bucovina, cât şi ouă de pe toate meridianele lumii. Dintre acestea, aproximativ 3500 de ouă de diverse dimensiuni, lucrate în tehnici şi stiluri diferite, provin din 82 de ţări de pe toate cele 5 continente. Colecţia aparţine prof. Letiţia Orşivschi, artist român recunoscut la nivel naţional şi internaţional, reprezentantă a României la târguri, saloane şi expoziţii internaţionale, multiplă laureată la concursurile internaţionale şi colaborator a numeroase muzee şi instituţii de cultură din ţară şi străinătate.  


Chilia lui Daniil Sihastru 

Unul din cei mai populari sfinți moldoveni din toate timpurile a fost Daniil Sihastrul. După ce a atins ultima treaptă a călugăriei, Daniil s-a retras într-un loc tăinuit, în apropierea satului Putna. Acolo a găsit o stâncă, unde a dăltuit cu mare efort un paraclis, iar dedesubt o încăpere, săpată tot în piatră, care îi slujea drept chilie. Aici a trăit 20 de ani, timp în care monahi ori pustnici din toata țara veneau la el pentru a primi îndemnuri și sfaturi. Se spune că tânărul Ștefan, refugiat în pădure de frica unchiului său Petru Aron, ucigașul tatălui său, și-a găsit adăpost tocmai în chilia sihastrului Daniil, care l-a întărit și încurajat. Tot atunci, Cuviosul Daniil a prezis tânărului Ștefan, copleșit de durere și deznădejde, că nu peste multă vreme va urca pe tronul tatălui său, Bogdan II și al bunicului, Alexandru cel Bun. Ștefan Vodă l-a cercetat pe Sihastrul Daniil și în anii lui de domnie, atât în vremuri de pace, cât și în vremuri de cumpănă pentru țară. 


Muzeul de Artă Ion Irimescu din Fălticeni 

Ion Irimescu a fost unul dintre marii artişti români a sec. al XX-lea. Muzeul de Artă din Fălticeni, reprezintă cea mai bogată colecţie de autor din România şi una dintre cele mai reprezentative pe plan european. Cuprinzând 314 sculpturi şi peste 1000 de lucrări de grafică şi desen, alături de biblioteca personală a artistului, cu albume de artă, cărţi rare şi tratate de artă, la care se adaugă locuinţa personală a maestrului şi o valoroasă pinacotecă. În căutarea frumosului, artistul s-a alăturat scepticilor: „Frumosul absolut, spre care de fapt râvnim, nu ne aparține nouă, oamenilor. Dacă, prin absurd, am putea ajunge la el, l-am respinge, fiindca ne-ar incomoda, nepotrivindu-se cu limitele noastre pământești. El rămâne un vis, un ideal, care nu poate fi niciodată concretizat în fapt.” Posteritatea îi știe valoarea, necontestată de vreun critic de artă. 


Atelierul de ceramică neagră Marginea 

Meșterii din Marginea produc ceramică neagră unică în lume, după o tehnică ce are origini dacice. Ea se mai întâlnește astăzi numai în atelierele de olărit din Marginea și aici puteți urmări ultimii olari tradiționali în acțiune. Tehnica s-a păstrat până azi, iar formele vaselor sunt și ele din vremuri străvechi. 


Ipotești 

Casa Memorială "Mihai Eminescu" de la Ipotești, județul Botoșani, este leagănul copilăriei marelui poet național, casa în care familia acestuia a locuit vreme de aproape treizeci de ani (1850-1878). Are în patrimoniu obiecte ce au aparținut familiei Eminovici între care caseta de bijuterii a mamei poetului, caseta de machiaj a poetului din perioada când juca în piese de teatru, veselă din argint, dulapuri din lemn de trandafir și nu în ultimul rând, multe cărți. Construită în anul 1850 pe o moșie cumpărată în centrul satului Ipotești, de tatăl poetului, Gheorghe Eminovici, casa avea trei camere: salonul familiei, biroul tatălui lui Eminescu și dormitorul mamei și surorilor poetului. Nelocuită ani de zile, în 1924 ajunsese o ruină și a fost demolată de noul proprietar. Zece ani mai târziu, în 1934, a fost refăcută pe același loc, iar în 1940, a devenit primul muzeu memorial dedicat marelui poet.  


Cernăuți Orașul

Cernăuți este un amestec fermecător de istorie și contemporaneitate. Centrul său vechi, întins pe o suprafață impresionantă, este împânzit de clădiri frumoase și atent restaurate și de monumente pline de semnificație. La Universitatea din Cernăuți, fondată în 1875, au studiat o mulțime de personalități, de la Ciprian Porumbescu la părintele Stăniloaie. Vei găsi în Cernăuți și casa lui Aron Pumnul, renumitul dascăl al lui Eminescu. Pentru că adăpostea celebra bibliotecă a învățătorului, cu primele cărți care l-au hrănit pe elevul Mihai Eminovici cu poezie și cu limbă română, mulți consideră că această modestă locuință este un adevărat sanctuar al spiritului românesc, deși ea nu se mai află între granițele țării. 


Cheile Bicazului și Lacul Roșu 

Cheile Bicazului, reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase trecători care își croiesc calea printre stâncile calcaroase înalte de 300 de metri, care fac legătura între Transilvania și Moldova. La capătul acestei porțiuni de drum, la intrarea în Transilvania, ne întâmpină Lacul Roșu, unul dintre cele mai ciudate fenomene ale României. Lac de baraj natural, apărut în 1837 la poalele Munților Hășmașu Mare, s-a format în urma unei alunecări de teren care a blocat râul Bicaz. Este considerat cel mai mare lac natural montan din România. La suprafața apei ies câteva trunchiuri de copaci, rămășițe ale unei păduri de pini. În apropiere întâlnim și Lacul Izvorul Muntelui, cunoscut și ca Lacul Bicaz și creat prin stăvilirea râului Bistrița



Servicii incluse: 
• 4 nopți de cazare la hotel 4* în Gura Humorului
• Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
• Seară câmpenească cu muzică de petrecere și bucate alese
• Vizite conform descrierii
• Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
• Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă


Servicii neincluse:
• Asigurarea storno
• Taxe și cheltuieli personale
• Intrările la obiectivele turistice
• Excursiile opționale


EXCURSII OPȚIONALE NEINCLUSE ÎN TARIF:
• În vizită la Cernăuți: 25 euro/ persoană
• Pentru excursia în Ucraina, turiștii au nevoie de pașaport valabil minim 6 luni de la data terminării călătoriei 


BONUSURI SENIOR VOYAGE CLUB CARD: 
• Intrarea la Mănăstirea Voroneț 
• Intrarea la Casa Memorială Mihai Eminescu, Ipotești 
• Pentru a putea beneficia de bonusurile Senior Voyage, cardul trebuie prezentat ghidului în momentul vizitării obiectivelor

Destinatie: Romania

Durata: 1 zi, fara cazare

Bucovina și mănăstirile pictate


Cheile Bicazului – Piatra Neamț – Gura Humorului - Muzeul Oului din Vama - Mănăstirile pictate – Mănăstirea Putna - Chilia Daniil Sihastru – Marginea - Fălticeni - Suceava – Botoșani - Ipotești - Cernăuți - Hanul Ancuței


Hotel Floare de Colț 3* 

Localizare 
Hotelul Floare de Colț este situat în natură, în localitatea Mănăstirea Humorului, la 2 km de Mănăstirea Humor. 

Facilitățile hotelului 
Hotelul dispune de restaurant, bar, grădină, terasă, tenis de masă și loc de joacă pentru copii. Internet wireless este disponibil în întregul hotel şi este gratuit. Restaurantul oferă specialităţi bucovinene şi preparate internaționale.  

Facilitățile camerelor 
Camerele recent renovate dețin următoarele facilități: TV prin cablu, telefon, acces gratuit la internet. Camere sunt dotate cu băi moderne cu duș sau cadă, cosmetice de baie, și uscător de păr


Program:

Ziua 1: Cheile Bicazului – Piatra Neamț - Gura Humorului (520 km) 

Plecăm din București dis-de-dimineață. Pregătiți aparatele de fotografiat pentru oprirea noastră la spectaculoasele Chei ale Bicazului și Lacul Roșu! La Piatra Neamț vizităm Curtea Domnească și Turnul lui Ștefan cel Mare. Sosire la hotel în Gura Humorului pentru 4 nopți.  


Ziua 2: Muzeul Oului din Vama - Mănăstirile pictate – Mănăstirea Putna - Chilia Daniil Sihastru - Marginea (aprox. 220 km)

 O întreagă zi de tur ghidat la unele dintre cele mai spectaculoase mănăstiri din Bucovina: Moldovița, Sucevița, Putna, Dragomirna. Pe traseu poposim la Chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna și la Muzeul Oului din Vama, unic în țară și poate în lume prin valoarea artistică a exponatelor. Nicăieri ca în Bucovina, oul nu este privit cu atât de multă dragoste și nici obiceiul ”scrierii” lui ridicat la nivel de artă ca aici. Încheiem în Marginea, la un atelier de ceramică neagră, pentru a vedea ultimii olari tradiționali în acțiune.  


Ziua 3: Fălticeni - Suceava – Botoșani - Ipotești (aprox. 190 km) 

Ne pregătim să pășim pe urmele lui Ion Irimescu, cel mai important sculptor român al ultimei jumătăți de secol, în Muzeul de Artă din Fălticeni. În Suceava, loc încărcat de istorie în care se face simțită influența și moștenirea lui Ștefan cel Mare, facem un tur al centrului istoric, trecem poarta Cetății Domnești, cel mai impresionant monument al fostei capitale și vizităm Muzeul Satului Bucovinean. Poposim în Botoșani, vechi oraș moldovenesc, atestat documentar încă din 1350, reprezentat de personalități precum Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga, Ștefan Luchian sau Grigore Antipa. Încheiem ziua într-un locșor idilic, unde a copilărit și a visat junele Eminescu. În Ipotești, sătuc liniștit, neschimbat de pe vremuri și peste care timpul nu a lăsat urme, vedem casa copilăriei poetului. 


Ziua 4: Cernăuți (aprox. 230 km) 

Excursia de azi (extracost) ne poartă dincolo de graniță, la Cernăuți, parte din Bucovina istorică, care, dacă ar mai fi aparținut de România, ar fi fost unul dintre cele mai frumose oraşe al ţării. Ne plimbăm agale pe străduțele pitorești și descoperim moștenirea eterogenă a orașului. Universitatea din Cernăuţi te pironeşte locului, imediat cum dai cu ochii de ea. O clădire cu trei corpuri aşezate în U, din cărămidă roşie, cu alei de prundiş şi verdeaţă tunsă regulamentar, te transportă imediat, imaginar, în vreun vechi campus englezesc. 


Ziua 5: Humor – Voroneț - Hanul Ancuței - București (aprox. 490 km) 

După micul dejun ne întreptăm către Mănăstirea Humor și Mănăstirea Voroneț, ambele monumente UNESCO. Trecem pragul Hanului Ancuței atrași de miresmele îmbietoare ale bucătăriei locale și degustăm cu nesaț vinul casei. Aici îi plăcea marelui scriitor și povestitor Mihail Sadoveanu să zăbovească la o cană cu vin și, inspirat de farmecul locului, a scris celebra carte Hanul Ancuței. Ne întoarcem în București în cursul serii.


Albastrul de Voroneț al mănăstirilor pictate din Bucovina merită sorbit din priviri acolo unde a luat naștere; căci orice poză, oricât de bună, nu va reuși să surprindă nuanța sa la fel de bine ca privirea încântată a călătorului. Acest ținut de basm adăpostește, pe lângă mănăstirile pictate, capodopere ale arhitecturii mondiale, și vechi orașe încărcate de istorie și câteva din cele mai valoroase muzee din țară. Noi încă suntem surprinşi de bogăţia culturală a Bucovinei și te invităm să descoperi alături de noi istoria uneia dintre cele mai frumoase regiuni ale țării.


Atracții

Mănăstirile pictate din Bucovina 

Mărturii istorice de o excepțională valoare, armonios integrate în peisaj, mănăstirile pictate din Bucovina sunt considerate, pe drept cuvânt, capodopere ale artei și arhitecturii mondiale, multe dintre ele fiind incluse în patrimoniul UNESCO. Întemeiate în secolele al XV-lea și al XVI-lea, au fost adevărate bastioane ale ortodoxiei în vremuri de mare primejdie din partea invadatorilor păgâni. Grigore Roșca, mitropolit al Moldovei la mijlocul sec. al XV-lea, este creditat cu lansarea ideii pictării pereților exteriori cu scene și apocrife biblice spre folosul credincioșilor analfabeți. Aceste fresce, datând de la finele epocii medievale, au fost realizate urmând în general canoanele bizantine, dar se simte influența puternică a elementelor din arta populară și mitologia locală. Se știu puține despre autorii lor, dar măiestria cu care au lucrat aceștia a fost atât de remarcabilă, încât picturile și-au păstrat culorile vii și acum, după 450 de ani de expunere la intemperii. 


Muzeul Oului din Vama 

Muzeul Oului din Vama este cel mai mare muzeu de acest gen din România, fiind unic prin modul de organizare şi prin valoarea exponatelor. Muzeul reuneşte peste 7000 de ouă, atât din Bucovina, cât şi ouă de pe toate meridianele lumii. Dintre acestea, aproximativ 3500 de ouă de diverse dimensiuni, lucrate în tehnici şi stiluri diferite, provin din 82 de ţări de pe toate cele 5 continente. Colecţia aparţine prof. Letiţia Orşivschi, artist român recunoscut la nivel naţional şi internaţional, reprezentantă a României la târguri, saloane şi expoziţii internaţionale, multiplă laureată la concursurile internaţionale şi colaborator a numeroase muzee şi instituţii de cultură din ţară şi străinătate.  


Chilia lui Daniil Sihastru 

Unul din cei mai populari sfinți moldoveni din toate timpurile a fost Daniil Sihastrul. După ce a atins ultima treaptă a călugăriei, Daniil s-a retras într-un loc tăinuit, în apropierea satului Putna. Acolo a găsit o stâncă, unde a dăltuit cu mare efort un paraclis, iar dedesubt o încăpere, săpată tot în piatră, care îi slujea drept chilie. Aici a trăit 20 de ani, timp în care monahi ori pustnici din toata țara veneau la el pentru a primi îndemnuri și sfaturi. Se spune că tânărul Ștefan, refugiat în pădure de frica unchiului său Petru Aron, ucigașul tatălui său, și-a găsit adăpost tocmai în chilia sihastrului Daniil, care l-a întărit și încurajat. Tot atunci, Cuviosul Daniil a prezis tânărului Ștefan, copleșit de durere și deznădejde, că nu peste multă vreme va urca pe tronul tatălui său, Bogdan II și al bunicului, Alexandru cel Bun. Ștefan Vodă l-a cercetat pe Sihastrul Daniil și în anii lui de domnie, atât în vremuri de pace, cât și în vremuri de cumpănă pentru țară. 


Muzeul de Artă Ion Irimescu din Fălticeni 

Ion Irimescu a fost unul dintre marii artişti români a sec. al XX-lea. Muzeul de Artă din Fălticeni, reprezintă cea mai bogată colecţie de autor din România şi una dintre cele mai reprezentative pe plan european. Cuprinzând 314 sculpturi şi peste 1000 de lucrări de grafică şi desen, alături de biblioteca personală a artistului, cu albume de artă, cărţi rare şi tratate de artă, la care se adaugă locuinţa personală a maestrului şi o valoroasă pinacotecă. În căutarea frumosului, artistul s-a alăturat scepticilor: „Frumosul absolut, spre care de fapt râvnim, nu ne aparține nouă, oamenilor. Dacă, prin absurd, am putea ajunge la el, l-am respinge, fiindca ne-ar incomoda, nepotrivindu-se cu limitele noastre pământești. El rămâne un vis, un ideal, care nu poate fi niciodată concretizat în fapt.” Posteritatea îi știe valoarea, necontestată de vreun critic de artă. 


Atelierul de ceramică neagră Marginea 

Meșterii din Marginea produc ceramică neagră unică în lume, după o tehnică ce are origini dacice. Ea se mai întâlnește astăzi numai în atelierele de olărit din Marginea și aici puteți urmări ultimii olari tradiționali în acțiune. Tehnica s-a păstrat până azi, iar formele vaselor sunt și ele din vremuri străvechi. 


Ipotești 

Casa Memorială "Mihai Eminescu" de la Ipotești, județul Botoșani, este leagănul copilăriei marelui poet național, casa în care familia acestuia a locuit vreme de aproape treizeci de ani (1850-1878). Are în patrimoniu obiecte ce au aparținut familiei Eminovici între care caseta de bijuterii a mamei poetului, caseta de machiaj a poetului din perioada când juca în piese de teatru, veselă din argint, dulapuri din lemn de trandafir și nu în ultimul rând, multe cărți. Construită în anul 1850 pe o moșie cumpărată în centrul satului Ipotești, de tatăl poetului, Gheorghe Eminovici, casa avea trei camere: salonul familiei, biroul tatălui lui Eminescu și dormitorul mamei și surorilor poetului. Nelocuită ani de zile, în 1924 ajunsese o ruină și a fost demolată de noul proprietar. Zece ani mai târziu, în 1934, a fost refăcută pe același loc, iar în 1940, a devenit primul muzeu memorial dedicat marelui poet.  


Cernăuți Orașul

Cernăuți este un amestec fermecător de istorie și contemporaneitate. Centrul său vechi, întins pe o suprafață impresionantă, este împânzit de clădiri frumoase și atent restaurate și de monumente pline de semnificație. La Universitatea din Cernăuți, fondată în 1875, au studiat o mulțime de personalități, de la Ciprian Porumbescu la părintele Stăniloaie. Vei găsi în Cernăuți și casa lui Aron Pumnul, renumitul dascăl al lui Eminescu. Pentru că adăpostea celebra bibliotecă a învățătorului, cu primele cărți care l-au hrănit pe elevul Mihai Eminovici cu poezie și cu limbă română, mulți consideră că această modestă locuință este un adevărat sanctuar al spiritului românesc, deși ea nu se mai află între granițele țării. 


Cheile Bicazului și Lacul Roșu 

Cheile Bicazului, reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase trecători care își croiesc calea printre stâncile calcaroase înalte de 300 de metri, care fac legătura între Transilvania și Moldova. La capătul acestei porțiuni de drum, la intrarea în Transilvania, ne întâmpină Lacul Roșu, unul dintre cele mai ciudate fenomene ale României. Lac de baraj natural, apărut în 1837 la poalele Munților Hășmașu Mare, s-a format în urma unei alunecări de teren care a blocat râul Bicaz. Este considerat cel mai mare lac natural montan din România. La suprafața apei ies câteva trunchiuri de copaci, rămășițe ale unei păduri de pini. În apropiere întâlnim și Lacul Izvorul Muntelui, cunoscut și ca Lacul Bicaz și creat prin stăvilirea râului Bistrița



Servicii incluse: 
• 4 nopți de cazare la hotel 4* în Gura Humorului
• Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
• Seară câmpenească cu muzică de petrecere și bucate alese
• Vizite conform descrierii
• Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
• Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă


Servicii neincluse:
• Asigurarea storno
• Taxe și cheltuieli personale
• Intrările la obiectivele turistice
• Excursiile opționale


EXCURSII OPȚIONALE NEINCLUSE ÎN TARIF:
• În vizită la Cernăuți: 25 euro/ persoană
• Pentru excursia în Ucraina, turiștii au nevoie de pașaport valabil minim 6 luni de la data terminării călătoriei 


BONUSURI SENIOR VOYAGE CLUB CARD: 
• Intrarea la Mănăstirea Voroneț 
• Intrarea la Casa Memorială Mihai Eminescu, Ipotești 
• Pentru a putea beneficia de bonusurile Senior Voyage, cardul trebuie prezentat ghidului în momentul vizitării obiectivelor