Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Paște în Basarabia, bucuria Învierii dincolo de Prut

de la
618
Tarif / 1 camera
* 2 adulti | perioada 30.04.2021 - 04.05.2021 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Verifica disponibilitate

Descriere

Paște în Basarabia, bucuria Învierii dincolo de Prut


Mănăstirea Căpriana – Mănăstirea Hâncu - Satul tradițional Butuceni - Orheiul Vechi - Mănăstirea Curchi - Chișinău – CricovaEco Resort Butuceni 3*


Localizare
Eco Resort Butuceni este situat la 47 Km de Chișinău, în satul tradițional Butuceni, un loc pitoresc, care fascineaza cu peisajele sale. Localizată lângă mănăstirea rupestră Orheiul Vechi, pe râul Răut, pensiunea este înconjurată de natură. Aici tradiția se îmbină cu modernitatea atât de subtil, încât este posibilă pierderea noțiunii de timp.

Facilitățile pensiunii
Pensiunea dispune de o mică piscină în aer liber, echipament de tenis de masă și o zonă confortabilă de relaxare, decorată cu obiecte tradiționale. Internetul este gratuit. Restaurantul servește mâncăruri tradiționale moldovenești, preparate din ingrediente naturale, multe dintre ele cultivate în grădina proprie a pensiunii.

Facilitățile camerelor
Pensiunea pune la dispoziție camere confortabile, cu baie proprie, decorate întrun stil tradițional, rustic, dar cu facilități moderne. Toate camerele pensiunii sunt dotate standard cu aer condiționat și televizor cu ecran plat și canale prin cablu.Basarabia te va uimi cu frumusețea ireală a mănăstirilor sculptate în stânci calcaroase, orașele subterane ticsite cu vin delicious, căldura sătenilor care îți urează bun venit în casele lor și vitalitatea Chișinăului. Te invităm să petreci Paștele în Orheiul Vechi, probabil cel mai spectaculos și valoros loc din Basarabia, într-o atmosferă tradițională, cu bucate alese după rețete din străbuni păstrate cu sfințenie, plimbări în aer liber și multe surprize.Program:


Vineri, 30.04: București – Căpriana – Hâncu - Butuceni (aprox. 490 km)

Pornim din București și ne îndreptăm spre Republica Moldova. După ce trecem granița, vizităm mănăstirile Hâncu și Căpriana, unele dintre cele mai vechi din Moldova, întemeiate în sec. XV. Sosire la o pensiune din satul tradițional Butuceni, unde suntem primiți cu vin și plăcinte moldovenești.


Sâmbătă, 1.05: Orheiul Vechi - Program înroșit ouă – Slujba de Înviere

După micul dejun, descoperim Orheiul Vechi, un loc încărcat de istorie. Facem o plimbare prin sat pentru a admira gospodăriile țărănești pictate în albastru, peșterile săpate de călugări în stâncile calcaroase și mănăstirea rupestră din deal. Apoi, suntem invitați să urmărim sau să participăm la înroșirea ouălor și la prepararea plăcintele, turtele și a altor bucate moldovenesti care vor alcătui coșul de bucate, împreună cu gospodinele pensiunii. În tradiția locală, coşul este nelipsit de la slujbă, unde se sfințesc bucatele care vor fi servite după Înviere. După cină, foc de tabără și program de relaxare, iar la miezul nopții, slujbă de Înviere la biserica ortodoxă din Orheiul Vechi. La întoarcere servim bucatele sfințite la biserică.


Duminică, 2.05: Plimbare cu căruța – Mănăstirea Curchi - Cina festivă

După micul dejun, plimbare cu căruța pentru a admira satul și împrejurimile. Ne așteaptă un prânz tradițional, iar apoi vizităm Mănăstirea Churchi, unul dintre cele mai importante monumente de pe teritoriul Moldovei și un excelent exemplu de arhitectură basarabeană. Pe seară, cina festivă, cu preparate tradiționale din Basarabia, specifice sărbătorilor Pascale, muzică și dans.


Luni, 3.05: Cricova și turul orașului Chișinău (aprox. 100 km)

Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi (extracost), pentru a descoperi atracțiile zonei. Începem ziua cu o vizită la Cricova, cel mai faimos oraș vinicol subteran al Moldovei. Facem un tur al galeriilor și, desigur, opțional, degustare de vinuri. Continuăm cu un tur prin Chișinău. Capitala Republicii Moldova este un oraș verde, plăcut, care rezervă vizitatorilor surprize frumoase. Tur extins de oraș, incluzând Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Parcul Catedralei, Parcul Ștefan cel Mare, Aleea Scriitorilor și altele. Timp liber pentru a explora orașul și pe cont propriu.


Marți, 4.05: Orheiul Vechi – București (aprox. 490 km)

După un mic dejun relaxat, ne pregătim de întoarcerea în București.


T A R I F U L I N C L U D E:

• 4 nopți de cazare la pensiune 3* în satul tradițional Butuceni

• Mic dejun și cină + 2 mese prânz

• Cină festivă de Paște cu preparate tradiționale din Basarabia, muzică și dans

• Primire tradițională la sosire și în noaptea de Înviere

• Program de înroșit ouă și preparat bucate moldovenești

• Foc de tabără

• Plimbare cu căruţa prin Butuceni

• Slujba de Înviere la biserica din Butuceni

• Vizită la mănăstirile Hâncu, Căpriana și Curchi

• Plimbare prin Orheiul Vechi

• Alte vizite conform descrierii

• Transport cu autocar modern, cu climatizare

• Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă


T A R I F U L N U I N C L U D E:
• Asigurarea medicală și asigurarea storno
• Taxe și cheltuieli personale
• Intrările la obiectivele turistice
• Excursiile opționale
• Intrarea sau degustarea de vinuri la Cricova (tarifele variază în funcție de pachetul ales)


E X C U R S I I O P Ț I O N A L E N E I N C L U S E Î N T A R I F
• Cricova și turul orașului Chișinău: 20 euro/ persoană (intrarea sau degustarea de vinuri la Cricova nu sunt incluse în tarif)Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.